The Grand Loire Tour 2007

K & E autolla Euroopassa

Matka Keski-Eurooppaan kesä-heinäkuussa 2007. Tavoitteena nähdä Ranskaa muualtakin kuin Eiffel-tornin juuresta, maistella paikallisia viinejä..ja lomailla! Mutta voiko 4500 km autolla ajoa olla lomaa? Se selviää lähiviikkoina.

28. kesäkuuta 2007

Saksa opettaa
Tässäpä yhteenveto keskiviikosta:

600+ kilometriä päivässä on yksinkertaisesti liikaa. Heräsimme Lyypekissä aamulla n. 08 aikoihin, saimme itsemme irti hotellilta klo 10.40, tunnin kierros Lyypekin keskustassa ja sitten pakollinen CITTI-Markt / Media-Markt -taivastelu ja pikainen kaffi/lounaan tapainen. Tallinnan Rimi häviää kyllä 1000-0 Cittille. :) Eli Lyypekistä pääsimme irti hieman ennen kahta iltapäivällä. Mitä tamä tarkoittaa Aachenin saapumisen suhteen, kuitenkin oli liki 600 kilometriä ajettavana? Hotelliin saavuttiin 20.45. Hyvä että saatiin edes huone. Vaikka oli kunnolla luottokortilla vahvistettu varaus, silti saimme Ibis Normaluhrin viimeisen vapaan huoneen. Raucher-version. Onneksi vähän käryytetyn. Muistikirjamerkintä: muista vahvistaa hotellihuonevaraus ajoissa!

Saksan moottoriteistä muutama pikainen havainto: navigaattorin ajoaikaennusteet kannattaa kertoa vähintään 1.25:lla. Sen verran tuli Stau-kokemuksia tänään, että oksat pois. Toisaalta välillä kyllä koeteltiin E:n hermoja posottelemalla Roomsterilla sen mikä automaattivaihteisesta kaarasta irti lähti..GPS-mittauksen mukaan n. 160 km/h. Saman tien on todettava, että Roomster on erittäin tuuliherkkä menopeli. Kuski sai tehdä kaksin käsin töitä että keskiverto saksalaispuhurissa auto pysyi kaistalla. Että Tsekkeihin hieman palautetta täältä Aachenista. :)

Ai niin navigaattorista. Nokialle rankat terveiset. Teidän softanne kaipaa hieman bugifiksausta. On erityisen kivaa huomata kun puhelin buuttaa kerta toisensa jälkeen kun yrittää aktivoida vauhdissa navigointitoimintoa lähestyttäessä Düsseldorfin moottoritieviidakkoa. Päivän pelastus oli E:n vimmattu karttakirjojen selaus. Huomenna ei todellakaan toivoisi yhtään smart2go-softatilttejä kun navigoidaan Pariisin läpi.

Kun toivuimme järisyttävästä päivän pikataipaleesta, oli aika testata myöhäistä Aachenin ravintolatarjontaa. Juuri ja juuri ennätimme tilata paikallisesta tapas-paikasta mukavan iltapalan. Päivä oli pelastettu kun lasilliset Kölschiä saatiin tapas-valikoiman kanssa tuhottavaksi. Päivän moottoritiehirvityksetkin tuli näppärästi unohdettua.

Eli vihdoinkin Ranska odottaa! Huomenna illalla pitäisi kaara pysähtyä Vouvrayn pikkukylässä ihan Loiren varrella. Alustava ajoreittisuunnitelma tehtiin Pariisi kiertäen, mutta taidamme sittenkin yrittää ajaa sen kautta. Huomisiin!

Ai niin. Ajomatkaa on päälle 650 kilometriä. Ajattelimme tällä kertaa karistaa Aachenin viimeistään 10.00 pintaan.

K & E

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu