The Grand Loire Tour 2007

K & E autolla Euroopassa

Matka Keski-Eurooppaan kesä-heinäkuussa 2007. Tavoitteena nähdä Ranskaa muualtakin kuin Eiffel-tornin juuresta, maistella paikallisia viinejä..ja lomailla! Mutta voiko 4500 km autolla ajoa olla lomaa? Se selviää lähiviikkoina.

30. kesäkuuta 2007

Vouvray-päiväIltaa..

Heti aamulla tuli selväksi, että olimme tehneet ison virhearvoinnin. Olimme varanneet aivan ihanaan majataloon vain 2 yötä :-/ Päivän aikana vannotimme E:n kanssa toisillemme, että tänne tulemme vielä monta ketaa uudestaan. Siis ai-van loistava paikka ja erinomainen tukikohta Loiren seikkailuille. Heitetään tässä pari herätettä: miltä tuntuisi saunoa perisuomalaisen saunan trogdolyyttiversiossa viinitilakierrospäivän jälkeen ja kuunnella viereisen kirkon kelloja illan hämärtyessä? Lisäksi paikan emäntä Mme Anneli Tulkki on aivan korvaamaton vinkkilähde aloitteleville Ranskan-matkailijoille. Suosittelemme ehdottoman lämpimästi!

Aamiaisen jälkeen päätimme lähteä heti viinitilakierrokselle. Ensimmäisenä Annelin suosituspaikkana kävimme Domaine Allias -tilalla parin kilometrin päässä Vouvrayn keskustasta. Tila viljelee biodynaamisesti ja poimii kaikki rypäleet käsin. Maistiaiset meille tarjoili Annelin mukaan 86-vuotias mummeli (puhui tietysti vain ranskaa..) . Hiukka jännitti kun kyseessä oli ensimmäinen viinitilavierailu. Mutta hyvin löysimme mielenkiintoisia viinejä ja mukaan lähti mm. oikein asiallista kuohuviiniä. Eikä taatusti saa Alkosta :) ..

Sitten takaisin Vouvrayn keskustaan ja toriksi muuttuneelle kadulle ostamaan mansikoita, vadelmia ja paikallisia juustoja. Boulangeriesta patongit mukaan ja paikallisesta Attac-supermarketista muut lounastarpeet. Lounas nautittiin La Rochelieren vieraskeittiössä.

Iltapäivän ehdoton kohokohta oli vierailu Domaine Bourillon Dorleansin viinitilalla ja luolissa Rochecorbonin kylässä. Kyseinen tila on saanut viineistään erittäin hyviä arvosteluja monia monia vuosia ja on usean kolmen Michelin-tähden ravintolan viinitoimittaja. Ostimme mm. aivan taivaallisen hyvää jälkiruokaviiniä. Paikan omistaja on persoona sinänsä ja luolien veistosnäyttely on..aika erikoinen :) mutta paikkaan sopiva. Todellinen löytö viinitilana! Ensimmäinen kuva on napattu Dorleansin luolista.

Sitten piipahdimme vielä Leonardo da Vincin asuinlinnasta tunnetusta Amboisen kaupungissa. Sitten olikin aika kiiruhtaa Vouvrayhyn syömään paikallisen brasserien aivan erinomainen 4 ruokalajin päivällinen..ja majapaikkaan saunomaan päivän päätteeksi! Toinen kuva on saunan ja uima-altaan terassilta illalla klo 23 saunavuoron päätteeksi napattu.

Lomaa todellakin. Suomi tuntuu täältä käsin aika etäiseltä. Aivot tuntuvat saavan täällä ihan käsittämättömästi virtaa.

Tänään lauantaina onkin sitten majapaikan vaihto edessä. Sunntana on linnoja, Tours ja Saumurin lähettyville yöksi.

Bon nuit!

Tunnisteet: ,

1 kommenttia:

Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Olimme tässä kivassa majatalossa syksyllä 2005 kaksi yötä. Saimme talon emännältä runsaasti tietoa. Kävimme Domaine Allias viinitilalla ja sama vanha täti tarjoili maistiaisia. Ostimme laatikollisen hyvää luomuviiniä.
Vovray viiniä saa muuten nykyään Alkosta kierrekorkkipulossa tällä nimellä.
Masa

22. helmikuuta 2008 19:41  

Lähetä kommentti

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu