The Grand Loire Tour 2007

K & E autolla Euroopassa

Matka Keski-Eurooppaan kesä-heinäkuussa 2007. Tavoitteena nähdä Ranskaa muualtakin kuin Eiffel-tornin juuresta, maistella paikallisia viinejä..ja lomailla! Mutta voiko 4500 km autolla ajoa olla lomaa? Se selviää lähiviikkoina.

11. heinäkuuta 2007

4659 km takana - kotona!

2.5 viikkkoa takana, täysin irti arjesta. Viimeinen ilta sujui mukavasti vanhalla Citroen-avoautolla Suomea kiertämään lähdössä olevan hollantilaispariskunnan (Hi Gaston & Mia!) seurassa. Helsingin ja Suomen kartat olivat ahkerasti esillä vierailupaikkoja vinkatessa.

Laivan rantautuessa Sompasaaren rantaan tuli jotenkin tyhjä olo. Sataa tihutti, Kallio näytti värittömän puolensa. K:n kämpällä tuli vastaan läjä postia ja aavistuksen ummehtuneelta tuoksahtava asunto. Autoa purkaessa fiilis oli selvä: tämä keikka uudestaan ja mitä pikemmin, sitä parempi! Laivamatkalla huomasimme olleemme liki täydellisessä uutispimennossa koko matkan ajan - ja hyvä niin. Suomesssa iltapäivälehden otsikot näyttivät olevan täysin toiselta planeetalta. Uutis- ja sähköpostipimento riittävän pitkänä, yli kahden viikon annoksena tepsii stressiin kummasti.

Päivällä kaupungilla pyörähtäessä pisti heti silmään perisuomalainen "tapa"kulttuuri. Ei tervehditä. Ikävä tuli Vouvrayn kyläboulangerien kassalta heti ovenavauksen yhteydessä kuulunutta heleää "Bonjour Monsieur, Bonsieur Madame" -tervehdystä. Ja jos tänään Kampissa käydessä asiakas erehtyi tervehtimään myyjää, vastaan tuli täysin hölmistynyt katse. Oh voi.

Paljon erilaisia vinkkejä ja havaintoja on kerätty E:n toimesta matkapäiväkirjamme analogiseen versioon. Niitä pitää lisäillä jossain välissä tänne blogiinkin. Muutamia hajahavaintoja:

  • Siirtymätaipale 2 yössä Tukholmasta Vouvrayhyn on vähän turhan rankka. Tukholma-Lyypekki on vähän pakkorako, kun ei siinä välillä ole juuri mitään erityistä yöpymisen arvoista visiittipaikkaa. Mutta siitä eteenpäin kannattaa harkita pitää päiväsiirtymät jämäkästi alle 400 kilometrissä. Muuten palautumiseen ja kunnon lomafiilikseen pääsemiseen tuhrautuu helposti 2-3 päivää.
  • Olimme perillä Loiren laaksossa yhteensä 6 päivää, 2 päivää yhdessä majapaikassa. Seuraavalla kerralla olemme kohdealueella korkeintaan kahdessa eri majapaikassa. Pakkaaminen ja purkaminen ja siirtyminen ovat juttuja jotka osaltaan vievät helposti energiaa hukkaan.
  • Majapaikkojen omistajien paikallistuntemusta kannattaa käyttää hyväksi. Paikallisen väen suosimat ruokapaikat eivät usein löydy matkaoppaista.
Kuviakin on rapsittu päälle 3000. Julkaisukelpoisia pitää hieman tuumiskella, samoin lisää matkavinkkejä tulee taatusti vastaan. Joten tämä blogi ei hiljene vielä hetkeen, julkaisutahti rauhoittuu kyllä.

Kiitos kaikille lukijoille jo tässä vaiheessa!

K & E

Posted by Picasa

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu