The Grand Loire Tour 2007

K & E autolla Euroopassa

Matka Keski-Eurooppaan kesä-heinäkuussa 2007. Tavoitteena nähdä Ranskaa muualtakin kuin Eiffel-tornin juuresta, maistella paikallisia viinejä..ja lomailla! Mutta voiko 4500 km autolla ajoa olla lomaa? Se selviää lähiviikkoina.

4. heinäkuuta 2007

Bourges, c'est parfait!

Tämä päivä meni Bourgesin kaupungissa kierrellessä. Kaupunkihan on Ranskan maantieteellisessä keskipisteessä ja selvästi saanut jo keskiajalla paljon rahaa keskeisiin rakennuksiin, kuten St. Etiennen katedraaliin.

Päivä alkoikin katedraaliin tutustumisella. Rakennus on kaunis jo ulkoa, mutta sisältä pari asiaa hätkähdyttää syvästi. Lasimaalaustaiteen mestarit ovat saaneet aikanaan jättiurakan. Ja tulos on todella sykähdyttävä. Joka ikinen ikkuna (kolmessa-neljässä kerroksessa päällekkäin) on katettu toinen toistaan upeammilla lasiluomuksilla. Toinen vaikuttava asia on kirkon kattoholvitus ja ikkunoiden taitava sijoittelu. Päivällä ei tarvita lainkaan keinovaloa ja samalla on kuitenkin miellyttävän rauhallinen tunnelma. Kolmas sykähdyttävä havainto oli hyvässä kunnossa olevat katedraalin urut. Harmittavasti Bourgesin urkufestivaali alkaa vasta 15.7.

Lounas nautittiin kirjaimellisesti aivan majapaikan kulman takana La Crêperie des Remparts -ravintolassa. Paikka suorastaan natisi asiakkaista, joka on yleensä varma merkki asiallisesta ruuasta. Ranskalainen lättyversio, suolaisilla täytteillä varustettu galette vei nälän hujauksessa.

Sitten hieman shoppailua :) Meillä molemmilla on lähipiirissä pieniä lapsia, joille on tosi mukava ostaa vaatteita. Etenkin kun valikoimat ovat todella laadukkaat ja alennusmyyntiprosentit 30-50% paikkeilla. Ja ranskalaiset tuntuvat olevan aika hullaantuneita bébé-kauppoihin ainakin niiden määrästä päätellen. Bourgesin kokoisessa kaupungissa kävelykeskustasta bongasimme 4 lastenvaatemyymälää.

Ennen iltapäivänokosia varasimme illaksi pöydän aivan majapaikan viereisestä Le Bourbonnoux -ravintolasta. Paikka on Michelin -oppaan listaama - ja syystäkin. Erittäin kohdallaan oleva hinta/laatusuhde. Suomessa vastaava ateria olisi maksanut helposti tuplat.

Sulattelimme ruokaa yli tunnin kävelyllä Les Nuits Lumière de Bourges -reittiä pitkin. Sinisten katulamppujen valaisema reitti vei periranskalaiseen tyyliin toteutettujen son et lumière -esityksillä kuorrututettujen historiallisten rakennusten ohi. Piste i:n päälle! Bourges on juuri sopivan kokoinen pikkukaupunki muutaman päivän kohteeksi. Erittäin kauniita rakennuksia, ostoksiin juuri sopivan monipuolinen paikka mutta ei kuitenkaan Pariisin hinnoissa. K & E -raati suosittelee!

Ai niin tämä majapaikka: Les Bonnets Rouges, aivan vanhankaupungin ytimessä. Todella nätit huoneet ja keskeinen sijainti. Saavu paikalle ajoissa jos haluat autosi majatalon eteen parkkiin.. Tähän majoittuva ei tarvitse autoa kaupungilla liikkumiseen, kaikki keskeiset nähtävyydet ovat alle 5 minuutin kävelymatkan päässä.

Pariisista puheenollen - sinne huomenna!
Posted by Picasa

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu