The Grand Loire Tour 2007

K & E autolla Euroopassa

Matka Keski-Eurooppaan kesä-heinäkuussa 2007. Tavoitteena nähdä Ranskaa muualtakin kuin Eiffel-tornin juuresta, maistella paikallisia viinejä..ja lomailla! Mutta voiko 4500 km autolla ajoa olla lomaa? Se selviää lähiviikkoina.

3. heinäkuuta 2007

Saumur-Tours--BourgesParin päivän netittömän ajan jälkeen saavuimme Bourgesissa majapaikkaan, joka miellyttävien huoneiden ja keskeisen sijainnin lisäksi tarjoaa WLAN-nettiyhteyden. Siispä iltapalan jälkeen on nyt hetkonen aikaa päivittää blogia ennen nukkumaan menoa. Kannattaa vilkaista parin aikaisemman päivän merkintöjä, sinne on ilmaantunut kuvia ja linkkejä jutun höysteeksi.

Päivän ohjelmassa oli pääasiallisesti siirtyminen Saumurin alueelta Toursin kautta Bourgesiin, joka on jo hieman Loiren alueelta idässä, Haut-Berryssä, Cherin departementissa. Bourges on viehättävä keskiaikainen katedraalikaupunki. Kaupungissa on ainakin Rough Guiden Loire-oppaan mukaan kaksi Ranskan hienointa keskiaikaista rakennusta, St-Etienne -katedraali (kuva 2) ja Palais de Jacques-Coerur. Katedraali on ihan tuossa nurkan takana majapaikastamme. Iltakävelyllä tuli vahvistettua oppaan mielipide.

Toisaalta..päiväpysähdyksen kohteena ollut Toursin kaupunki ja sen St-Gatien -katedraali löi kyllä kirkkokauneusmittarin huiput tällä matkalla. Rakennus oli kyllästetty hillittömän kauniilla lasimaalauksilla (kuva 1). Toursissa kävimme myös hieman penkomassa tavaratalojen alennusmyyntihyllyjä. Ja hyvinkin kohtuuhintaista vaatetta tuli vastaan. Täällä tuntuisi alennusmyynnissä olevan huomattavasti laajempi osuus valikoimasta kuin Suomessa. Eikä näy juuri erityisesti alennusmyyntiin hankittuja eriä. Ostoksista huolimatta jonkinlainen kolikkopesula olisi kiva jo löytää kaupungista. 7 päivää jo tien päällä syö vaihtovaatevarastoja kummasti.

Näin digiaikaina pari juttua on muuttunut matkailussa radikaalisti. Digikameran omistajan ei tarvitse juuri harmitella ottaako kuvan jostain edes potentiaalisesti mielenkiintoisesta paikasta. Kameroiden muistikorttien hinnat ovat nykyään erittäin kohtuullisella tasolla. Siispä tälläkin matkalla on jo rikottu kevyesti yli 1000 kuvan rajapyykki.

Toinen jännä juttu on navigaattorien käyttö autosuunnistuksessa. Täytyy sanoa että ilman navigaattoria tästä matkasta olisi tullut huomattavasti vaiherikkaampi. Nyt jos erehtyy jossain risteyksessä, Nokian puhelin ilmoittaa tyynen rauhallisesti muutaman sekunnin päästä vaihtoehtoisen reitin määränpäähän. Pari kertaa on kyllä tullut tarjous reitistä peltoteitä pitkin. Ja on navigaattorin reitti vienyt meidät aivan ennaltasuunnittelemattomienkin nähtävyyksien äärelle.

Huomenna tiistaina olisi tarkoitus keskittyä Bourgesiin..

Ai niin..onko lukijoilla vinkkejä jostain vierailun ja majoittumisen arvoisista kohteista välillä Strasbourg-Travemunde? Alustavana yöpymispaikkasuunnitelmana on Kassel, mutta jos löytyy jotakin mielenkiintoisempaa, ideoita otetaan mielellään vastaan! Heittäkääpäs kommenteilla.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu