The Grand Loire Tour 2007

K & E autolla Euroopassa

Matka Keski-Eurooppaan kesä-heinäkuussa 2007. Tavoitteena nähdä Ranskaa muualtakin kuin Eiffel-tornin juuresta, maistella paikallisia viinejä..ja lomailla! Mutta voiko 4500 km autolla ajoa olla lomaa? Se selviää lähiviikkoina.

6. heinäkuuta 2007

Versailles, Galleries Lafayette

Päivän retki tehtiin Versaillesin linnaan. Opaskirjojen perusteella paikka tiedettiin kyllä isoks, mutta että tutustumisretki vei noin neljä tuntia ja kävelimme liki 6-7 kilometriä..
Maalausten määrä itse linnassa oli mittava. Päivän kuva on heti Versailles-kierroksen alkupäästä, linnan kirkon alttarikupolista. Itse asiassa loppukierroksesta maalausten määrä koki jo inflaation. Osa saleista ohitettiinkin reipasta kävelyvauhtia. Eikä maalaukset vielä mitään, puisto oli aivan hulvattoman kokoinen. Pelkän puistoalueen pitäminen kunnossa maksaa varman miljoonia, ellei kymmeniä miljoonia vuodessa.

Ennätimme vielä illaksi keskustaan Galleries Lafayette -tavarataloon viimeisille alennusmyyntiostoksille. Täälläkin pisti silmään alennusmyyntitavaran runsaus. Tavaratalo olikin sopivasti torstaina pidennetysti auki iltakymmeneen.

Pariisi on iso kaupunki. Ilman loistavasti toimivaa julkista liikennettä kaupunki tukehtuisi totaalisesti. Tänne matkustavan kannattaa harrastaa hieman vertailua eri lipputyyppien välillä. Voi olla, että 10 lipun carnet-paketti tulee edullisemmaksi kuin Paris Visite -päivälippu. Jos on menossa johonkin suosittuun turistikohteeseen kuten Versailles tai Disneyland, kannattaa katsoa joukkoliikenneyhtiöiden (RATP, Translinien, SNCF) www-sivuilta, olisiko tarjolla edullisia yhdistelmälippuja (matka + pääsylippu). Yhdistelmän ostaminen kannattaa jo turistikohteen lippujonojen kiertomahdollisuuden takia.

Aika rankka päivä. 12 tuntia kokoajan liikenteessä käy jo kuntoilusta :)

Huomenna tutustumme lähinnä Pariisin keskustaan.
Posted by Picasa

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu